Вибори в Чернігові: завгосп Порошенка переміг соратника Коломойського

Центральна виборча комісія опрацювала 91,56% протоколів дільничних виборчих комісій в окрузі № 205 (Чернігів) в електронному вигляді.

Так, за кандидата в народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» Сергія Березенка проголосували 35,88% виборців (15 тис. 980), за кандидата від партії "Укроп" Геннадія Корбана - 14,87% виборців (6 тис. 623).

Нагадаємо, 26 липня у Чернігові відбулися проміжні вибори народного депутата України. До бюлетенів було внесено 91 прізвище - тобто, виборці отримували бюлетень майже метрової довжини.

Виборча кампанія в Чернігові характеризувалася надзвичайно гострим протистоянням між двома кандидатами-фаворитами - Сергієм Березенком від "Блоку Петра Порошенка" та Геннадієм Корбаном від партії "Укроп". 31-річний Березенко очолює Державне управління справами - установу, яка забезпечує діяльність адміністрації президента, уряду та ради. Він є племінником народного депутата Анатолія Матвієнка і свого часу входив до "молодої команди" київського мера Леоніда Черновецького (був його радником та депутатом Київради від Блоку Черновецького).

Мультимільйонер Геннадій Корбан є бізнесовим та політичним партнером відомого олігарха Ігоря Коломойського. Його неофіційно називали "головним рейдером" України - Корбан спеціалізувався на недружньому поглинанні компаній. У 2014 році він у складі команди Коломойського почав працювати в Дніпропетровській облдержадміністрації. Навесні 2015 року, після скандального звільнення Коломойського Порошенком, Корбан звільнився з ОДА і заявив про наміри йти в політику.

вибори корбан чернігів березенко

Знак гривні
Знак гривні