Епічний провал російської пропаганди: бойовики знайшли в Луганському аеропорту американський Стінгер, зроблений по картинці з комп'ютерної гри

22 липня терористи так званої "ЛНР" оприлюднили відео з боєприпасами, нібито знайденими в аеропорту Луганська на колишніх позиціях збройних сил України. Серед "виявленого" фігурує ящик, у якому знаходиться переносний зенітно-ракетний комплекс "Стінгер" американського виробництва.

Той самий "Стінгер" з аеропорту. Зверніть увагу на напис

Однак те, що мало стати неспростовним доказом американської збройної допомоги "київській хунті", насправді стало демонстрацією недолугості російської пропаганди. "Стінгер" на відео бойовиків виявився примітивною підробкою, яку виготовили на основі зображення цього ПЗРК, узятого з комп'ютерної гри "Battlefield 3".

Уважні блогери звернули увагу на грубі зварні шви на поверхні псевдоСтінгера, відсутність електроніки та верхньої частини установки. Але стовідсотковим доказом підробки став англомовний напис TRACKING RAINER на ПЗРК. На справжньому "Стінгері" написано Tracking Trainer.

Справжній "Стінгер" і справжній напис: не rainer, а trainer

Натомість напис TRACKING RAINER також існує в реальності - тільки це віртуальна реальність комп'ютерної гри "Battlefield 3". Саме так виглядає тривимірна модель цього ПЗРК у цій "стрілялці". Навіщо змінили напис - теж відомо. У багатьох випадках розробники ігор не мають прав на використання образів техніки, зброї тощо. Відповідно, їм доводиться змінювати найбільш характерні ознаки цих ігрових елементів, аби уникнути судових позовів про порушення чужих прав.

А це - Стінгер із гри Battlefield 3. Саме на ньому й написано "rainer"

Тобто, нема навіть мільйонної частки сумніву, що "Стінгер з Луганського аеропорту" насправді є грубою імітацією, яку зліпили на основі картинки з комп'ютерної гри. І можна було б тільки посміятися з такої грубої пропаганди, якби не те, що завдяки сотням і тисячам аналогічних пропагандистських фальшивок розпалюється війна на території України.

російська пропаганда луганщина фальсифікації

Знак гривні
Знак гривні