Журналіст Лещенко три роки тому - депутатам переплачують! Депутат Лещенко - як можна прожити на депутатську зарплатню?

У соцмережах триває активне обговорення заяви новообраного депутата "від журналістики" Мустафи Найєма про те, що "У Києві неможливо прожити на 6500 гривень зарплатні".

Мустафу підтримав його колега по "Українській правді", а тепер і по Верховній Раді, Сергій Лещенко - мовляв, треба більше платити. Пікантність цієї заяви полягає у тому, що три роки тому Лещенко у тому-таки блозі на УП говорив прямо протилежне.

Лещенко, як і Найєм, обурюється низькою зарплатнею депутата, але пояснює: це сталося через скасування депуататських надбавок. І сподівається, що з нового року все повернеться до попереднього стану, і депутат отримуватиме свої "нормальні" 15 тисяч гривень на місяць.

Наведемо цю цитату із тексту "свіжого" блога Лещенка

Отмена надбавок произошла в рамках предвыборного популизма действующего правительства – проще урезать зарплаты депутатам и сэкономить на этом пару миллионов гривен, чем заставить Коломойского заплатить миллиардные дивиденды за "Укрнефть" и "УкрТатНефть" в бюджет, прекратить распил Жвании на "Энергоатоме" или Еремеева на "Укргазвыдобуванне" etc.

По идее, скоро новый парламент будет принимать бюджет-2015, и если там не будет специальной нормы о приостановке депутатских надбавок, то зарплата в 15 тысяч вернется автоматически.

Однак вражає те, що новоспечений депутат Лещенко, який зараз називає скасування депутатських надбавок популізмом і вважає, що економія на них не має сенсу, три роки тому заявляв прямо протилежне.

Процитуємо і цей запис у блозі, з показовою назвою "МВФ, дай грошей! Нам не вистачає на надбавки депутатам"


Ну а друге – надбавка за інтенсивність. 3 тисячі 283 гривні помножити на 450 депутатів – виходить півтора мільйона з державного бюджету лише за компенсацію "нелюдських умов праці" народного обранця.

Особливе обурення викликає те, що в липні, за який депутат отримав цю "надбавку за інтенсивність", було лише... чотири сесійних дня.

Як бачимо, тут Лещенко говорить про ту ж саму суму доплат у кілька мільйонів гривень - але три роки тому наявність такої оплати журналіста Лещенка обурювала, а сума в півтора мільйони гривень, яку можна було б зекономити на надбавках, зовсім не здавалася йому мізерною.

Мабуть, кращої ілюстрації того, як місце сидіння змінює точку зору, годі й придумати.

скандал Рада говорильня найем лещенко

Знак гривні
Знак гривні