Порошенко віддав наказ армії - припинити вогонь

Сьогодні з 18 години українські збройні сили припинять ведення бойових дій у зоні АТО. Наказ про це віддав президент Петро Порошенко. Наводимо текст його заяви:

Мої міжнародні переговори в Брюсселі та Мінську продемонстрували потужний запит на мирне політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі. Такі ж настрої домінували під час моїх зустрічей з світовими лідерами на саміті НАТО в Уельсі.

Миру прагне цілий світ, миру прагне вся Україна, включаючи і мільйони мешканців Донбасу.

Найвищою цінністю є людське життя, і ми повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб припинити кровопролиття та покласти край стражданням людей.

Виходячи із заклику Президента Росії Володимира Путіна до керівників незаконних збройних формувань Донбасу зупинити вогонь, підписання протоколу на засіданні Тристоронньої контактної групи з імплементації Мирного плану Президента України, я віддаю наказ начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь починаючи з 18:00 5 вересня.

Я також доручаю Міністрові закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити винятково двосторонній характер.

Розраховую, що ці домовленості, включаючи припинення вогню та звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися.

донбас війна росія порошенко

Знак гривні
Знак гривні