Російський журналіст, який фотографував катування українських полонених, загинув під Сніжним

Експертиза встановила, що фотокореспондент міжнародного інформаційного агентства "Росія сьогодні" Андрій Стенін загинув у районі Донецька близько місяця тому. Про це заявив генеральний директор "Росія сьогодні" Дмітрій Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ.

"Наш колега фотокореспондент Андрій Стенін загинув. Виявляється, він не був у полоні. Він загинув ще місяць тому в машині, на якій їхав виконувати редакційне завдання. Автомобіль було розстріляно та спалено на шосе поблизу Донецька", - заявив Кисельов.

Серед "редакційних завдань", які Стенін виконував для "Раша тудей", було висвітлення діяльності бойовиків ДНР. Саме він відзняв репортаж про катування та вбивство українських військових, взятих у полон під Шахтарськом.

Нагадаємо, 22 серпня 2014 р. в Донецькій області виявили обгоріле тіло, яке, імовірно, належала російському фотокореспонденту Андрію Стеніну. Про це у своєму Facebook повідомила, що працює в зоні АТО журналістка Катерина Сергацкова.

"У ДНР зізналися, що в кількох кілометрах від Снігового виявили обгоріле тіло журналіста. На жаль, судячи за наявними даними, це дійсно фотокореспондент РИА Новости Андрій Стенін. З ним знаходилися ще двоє "журналістів" ДНР", - написала вона.

Крім того, Сергацкова зазначила, що за деякими даними, журналісти були обстріляні, а потім машина, в якій вони перебували, згоріла від попадання снаряда. "Хто стріляв, невідомо", - повідомила вона.

Зв'язок з фотокореспондентом МІА "Росія сьогодні" Андрієм Стеніним, який працював в зоні АТО на сході України, пропав 5 серпня 2014 р. Раніше надходила інформація, що російський журналіст може перебувати в управлінні Служби безпеки України в Запоріжжі. Українські силовики неодноразово спростовували це повідомлення. Втім, це не завадило кремлівській пропаганді тиражувати в ЗМІ повідомлення про "київську хунту", яка "взяла нашого журналіста в заручники".

донбас тероризм

Знак гривні
Знак гривні