Чекаємо на зброю від США? До Києва на військовому літаку прибув голова комітету з питань збройних сил сенатор Левін

"Вітаю Голову комітету з питань збройних сил сенатора Левіна в Києві. " - написав у своєму Твіттері посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. І розмістив фото військово-транспортного літака С-17 на аеродромі в Києві.

Карл Левін - один із чільних політиків-демократів. Він був обраний у сенат ще в 1979 році й перебуває на посаді найдовше серед усіх сенаторів, які колись обиралися від штату Мічиган. З 2007 року Левін очолює комітет з питань збройних сил.

У квітні цього року сенатор вже відвідував Україну, і у своєму виступі закликав запровадити жорсткіші економічні санкції щодо Росії. А напередодні свого нинішнього візиту Левін підтримав точку зору своїх політичних опонентів-республіканців і виступив за надання Україні зброї смертельної дії - включно з боєприпасами та протиповітряними ракетами.

До цього часу адміністрація Обами зайняла вичікувальну позицію щодо того, чи надавати Україні зброю. Схоже, що пряме вторгнення російських військ на територію нашої країни схиляє її до прийняття схвального рішення з цього приводу. Імовірно, що візит "головного по зброї" в Сенаті пов"язаний саме з цим.

сша зброя україна

Знак гривні
Знак гривні