Рада <strike>не</strike> звільнила міністра економіки Шеремету. Бо той не прийшов звітувати

Оновлено 14.00: Рада звільнила Шеремету. "За" проголосували 252 депутати. Після перерви спікер ВР Олександр Турчинов знову поставив її на голосування.Він зазначив, що у секретаріаті уряду йому повідомили, що написавши заяву про відставку, Шеремета не виконував свої обов'язки і пішов у відпустку. Щоправда заяви про відпустку в секретаріаті Кабміну не виявилось, -повідомляє Українська правда.

Верховна Рада не підтримала відставку міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети. "За" проголосували 213 депутатів, тоді як для рішення необхідно 226 голосів.

Спікер Турчинов зазначив, що міністр Шеремета, подавши заяву фактично не виконує свої функції і закликав депутатів не зволікати з прийняттям рішення, щоб не блокувати роботу міністерства.

Однак депутати вирішили інакше. Зокрема голосувати відмовилася фракція "УДАР". Голова фракції Віталій Ковальчук пояснив: "УДАР" вважає, що міністр економіки має відзвітувати про свою діяльність і вказати причини своєї відставки.

"А якщо він не працює, то його треба звільняти по статті КЗОТ відповідно до закону про Кабінет міністрів", - зазначив Ковальчук.

Як відомо, 20 серпня Шеремета подав у відставку. Причиною стала незгода з призначенням на посаду заступника міністра Валерія П’ятницького, якого йому, за словами Шеремети, нав’язали без його згоди.

економіка Рада уряд

Знак гривні
Знак гривні