Інцидент з батальйоном Айдар вичерпано: силовики повернули тепловізор і вибачилися

Радник президента України Антон Геращенко у своєму Фейсбуку розповів, чим завершився інцидент із затриманням у Харкові машини з бійцями батальйону "Айдар". Наводимо його дослівно:

Сообщаю информацию по вопросу того, что сегодня на блок посту на выезде из Харькова на Чугуев имел место быть инцидент по изъятию тепловизора у бойца батальона "Айдар".
Причина инцидента - чрезмерная бдительность работников Службы безопасности Украины.
Инцидент были исчерпан еще сегодня.
Тепловизор возвращен батальону "Айдар".
Извинения должны были быть принесены.
П. С. Надеюсь что эти же сотрудники СБУ будут также бдительны при обыске автотранспорта террористов стремящихся провезти оружие, боеприпасы и другие запрещенных предметы на пока мирную территорию Украины.

Нагадаємо, ввечері 31 серпня на посту ДАІ на в"їзді в Харків працівники міліції затримали автомобіль бійців батальйону територіальної оборони "Айдар" зі зброєю. За версією ДАІшників, на автомобілі не було номерів, а у пасажирів виявили зброю. Через це працівники ДАІ викликали міліцію та військову прокуратуру.

Натомість волонтери, які забезпечують батальйон "Айдар", написали в соціальних мережах, що співробітники спецпідрозділу міліції вилучили в бійців "Айдару" куплений волонтерами за кошти харків'ян тепловізор вартістю 14 тис. доларів, амуніцію й деякі особисті речі, сигарети й гроші.

Зараз із приводу цього інциденту, за особистим дорученням начальника ГУ МВС в області Анатолія Дмитрієва, проводиться службова перевірка.

міліція війна

Знак гривні
Знак гривні