СКАНДАЛ: партія Свобода вкрала чужу графічну роботу для своєї політичної реклами, а автора обізвала провокатором

Український художник, ілюстратор та дизайнер Андрій Єрмоленко відомий як автор низки яскравих і нетривіальних графічних робіт - від гопніків із серії "жлоб-арт" до циклу про українських повстанців з різних історичних епох. Одна із робіт циклу - зображення гайдамака із шаблею - була вкрадена для політичної реклами ВО "Свобода".

Помітивши на сторінці "Свободи" у "Фейсбуку" таке "покращення" своєї творчості, Андрій Єрмоленко звернувся до людей, що відповідають за її наповнення, з вимогою - ні, не заплатити за використання його роботи, а всього-навсього вказати автора оригінальної роботи.

Це - свободівський політичний "креатив"

У відповідь на це невідомий "свободівець" спочатку заявив, що "автор роботи - Хмельницька Свобода". Отримавши у відповідь декілька реплік про те, що автором роботи насправді є Андрій Єрмоленко, свободівський патріотичний плагіатор "зарядив" взагалі феєричну фразу:

А ви провокатори не додумалися своїми мізерними мізками, що Свободівці теж гарно малюють, от і вирішили самі намалювати, про вашого автора ми і знать не знали, і зараз не хочемо.

Ну а потім розвинув тему ще глибше:

він ним не являється, і досить вже продовжувати їх провокацію, бо він являється автором іншої фотки з козаком, а Хмельницькі Свободівці по вашому не вміють гарно малювати? Що ви за провокатори такі, це фото не сьогодні тут з'явилося, і не в мене першого, але ці провокатори обрали саме сторінку прихильників Свободи, але не самих Хмельницьких Свободівців, більше того сюди були ним заслані інші провокатори які тупо звинувачували ВО Свобода, називали їх ворами, а деякі взагалі провокували на дуже болючу тему і демонстративно. Тож не меліть чепухи це не його фото, і я не буду його робити автором.

А це - оригінал

Оскільки факт плагіату є очевидним, так само як і неймовірне нахабство плагіаторів-"свободівців", ця прикра історія обов'язково не повинна пройти безкарно. Андрій Єрмоленко вже заявив, що буде радитися з юристом з приводу крадіжки його роботи. Вважаємо, що українська інтернет-спільнота також має висловити свою оцінку цієї ганебної для "Свободи" ситуації.

Оновлено 01.06.2012, зі сторінки Андрія Єрмоленка

Справедливість є, але за неї варто боротись!!!
Сьогодні о 13:00, мені зателефонував голова пресс служби ВО "СВОБОДА", і вибачився за прикрий інцендент ! Пояснив , що "фотожаба" - це справа рук рядового Свободівця з Хмельницька, і він зробив це не подумавши! За що щиро вибачився! Також вибачення буде надано письмово!

вибори мезозой

Знак гривні
Знак гривні