В Москві придушено акції протесту проти нечесних виборів президента (ФОТО)

На Пушкінській площі в Москві ввечері 5 березня пройшов санкціонований мітинг "За чесні вибори", в якому взяли участь не менше 15 тисяч осіб. Після офіційного закінчення заходу частина учасників відмовилася залишити площу. Через деякий час ОМОН очистив площу від присутніх - частину учасників акції було затримано, решта витіснені на сусідні вулиці, а також у метро. Попри те, що з зими минулого року влада не розганяла акції протесту, цього разу ОМОНівці діяли з підкресленою жорстокістю - зокрема, били затриманих і тягнули їх по землі.

Кілька сотень людей, витіснених з Пушкінської площі, спробували пройти по Тверській вулиці. Проте в районі Тріумфальної площі марш було розігнано співробітниками правоохоронних органів.

Також увечері 5 березня в центрі Москви опозиція спробувала провести несанкціоновану акцію біля будівлі ЦВК, однак цьому перешкодили співробітники правоохоронних органів, що затримували активістів біля виходу зі станції метро "Лубянка".

Всього було затримано, за офіційними даними, близько 50 осіб, включаючи лідера незареєстрованої партії "Інша Росія" Едуарда Лимонова. До 23:00 понеділка Лимонов був відпущений з відділення поліції.

У числі затриманих, підтвердили представники правоохоронних органів, були лідери російської опозиції Ілля Яшин, Олексій Навальний і Сергій Удальцов. Навальний у своєму твіттері написав, що його доставили в ОВД "Тверське" і "оформляють по 20,2 (20,2 стаття КпАП РФ - «порушення правил проведення мітингів і пікетів "), значить скоро відпустять". Яшин, в свою чергу, повідомив "Інтерфаксу", що його привезли в ОВД "Войковська". Координатор «Ліги виборців» Микола Бєляєв повідомив, що автозак, в якому він знаходиться, направляється у відділення "Преображенське".

Загальна кількість затриманих під час акцій протесту становить 250-500 осіб.

Фото: http://echo.msk.ru/blog/varlamov_i/865726-echo/

вибори протест росія

Знак гривні
Знак гривні