Сенсаційна новина з Росії: на виборах президента Путіна переміг президент Путін :-)

За попередніми даними ЦВК РФ, прем'єр-міністр Володимир Путін переміг у першому турі президентських виборів. За підсумками обробки 14 відсотків бюлетенів він набрав 61,82 відсотки голосів. Про це глава Центрвиборчкому Володимир Чуров оголосив у прямому ефірі каналу "Росія 24".

Друге місце займає кандидат від КПРФ Геннадій Зюганов з 17,82 відсотками голосів, за ним йдуть кандидат від ЛДПР Володимир Жириновський (8 відсотків) і самовисуванець Михайло Прохоров (7,57 відсотків). Менше всіх голосів - 3,67 відсотки - набрав Сергій Миронов від "Справедливої Росії".

Дані екзит-полів Всеросійського центру дослідження громадської думки та фонду "Громадська думка" також віддали Путіну перемогу в першому турі.

Останніми закрилися ділянки в Калінінградській області. Це відбулося в 21:00 за московським часом.

За даними МВС, вибори в Росії пройшли без серйозних порушень. Так, глава Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов заявив про те, що в Москві не було зафіксовано жодного вкидання бюлетенів, а в Санкт-Петербурзі зафіксований один факт вкидання. На ділянці 1402 в Дагестані через вкидання бюлетенів скасували результати виборів.

Громадські організації, в тому числі "Голос" і "Ліга виборців", нарахували по всій Росії декілька тисяч порушень. У ЦВК в день голосування надійшло 86 скарг.

ДОПОВНЕНО. Вочевидь, боячись масових акцій протесту, влада нагнала в Москву міліцію та перегородила дороги військовими вантажівками.

вибори путін росія

Знак гривні
Знак гривні