Без жартів. Сьогодні москвичі обиратимуть президентом Росії Чингісхана, Наполеона чи Олександра Македонського

Це справді не жарт - вибори саме з такими кандидатами відбудуться у Москві в суботу, 25 лютого, на справжніх виборчих дільницях. Однак мова йде не про масове отруєння галюциногенами: сьогодні відбудеться генеральна репетиція виборів президента Росії, що пройдуть 4 березня.

Жителі столиці РФ зможуть обрати главу держави зі списку історичних діячів, причому не тільки вітчизняних. Наприклад, городяни отримали можливість "звести на престол" Наполеона, який спалив Москву в 1812 р., або Чингісхана, чий онук Батий на 200 років встановив на Русі татаро-монгольське іго.

До переліку "кандидатів в президенти РФ" також потрапили полководець Олександр Македонський, прем'єр-міністр Великобританії Уїнстон Черчилль і російський імператор Петро I. Голосувати за улюбленого історичного персонажа москвичі можуть на 12 репетиційних виборчих дільницях.

Голова Мосміськвиборчкому Валентин Горбунов запросив взяти участь в процесі партії та організації, які мають намір направити своїх спостерігачів на президентські вибори, а також самих кандидатів в президенти РФ.

Вибори глави РФ відбудуться 4 березня 2012р. Кандидатами на пост президента Росії ЦВК зареєструвала нинішнього прем'єра Володимира Путіна, бізнесмена Михайла Прохорова, голови КПРФ Геннадія Зюганова, лідера ЛДПР Володимира Жириновського, а також главу фракції "Справедлива Росія" в Держдумі, екс-спікера Ради Федерації Сергія Миронова.

Згідно з даними відразу декількох соціологічних опитувань, найзначнішим електоральним рейтингом, незважаючи на посилення з грудня 2011р. протестних настроїв росіян, як і раніше володіє В.Путін: йому дають від 48% до 66% голосів виборців. Аналітики відзначають високу ймовірність перемоги глави уряду в першому турі голосування. За інформацією проекту "Открытое мнение", В.Путіна готові підтримати в першу чергу жінки, пенсіонери і росіяни, які не отримали вищої освіти. Цікаво, за якого кандидата проголосує ця категорія під час сьогоднішньої репетиції - за Наполеона чи за Чингісхана?

вибори росія

Знак гривні
Знак гривні