Росіяни вимагають: у новий рік без Путіна (БОНУС - нова пісня репера Noize MC)

24 грудня у мітингу протесту в Москві проти фальсифікації виборів, за попередніми оцінками, візьме участь понад 50 тисяч людей. Група у соціальній мережі Facebook, присвячена акції, нарахувала станом на п'ятницю понад 40 тисяч учасників. Крім того, про намір взяти участь в акції заявили більше 11 тисяч осіб, що користуються соцмережею ВКонтакте.

Інтернет-користувачі шляхом голосування на Facebook вирішили, що найбільше хочуть бачити на мітингу журналіста Леоніда Парфьонова, блогера Олексія Навального, музиканта Юрія Шевчука і письменника Бориса Акуніна.

За останніми даними, в опитуванні взяли участь вже більше 150 тисяч чоловік. Поки, однак, не ясно, чи будуть враховуватися результати інтернет-голосування при прийнятті підсумкового рішення оргкомітетом мітингу.

Мітинг проти фальсифікацій на виборах до Держдуми РФ пройде на проспекті Академіка Сахарова. Заявлена ​​кількість учасників - 50 тис. осіб. Серед організаторів значаться письменник Борис Акунін, журналіст Леонід Парфьонов, депутат Геннадій Гудков та інші політики і громадські діячі.

Напередодні повідомлялося, що організатори мітингу зібрали на технічне забезпечення заходу більше трьох мільйонів рублів.

Як відомо, 4 грудня в Росії відбулися парламентські вибори, на яких перемогла правляча партія Єдина Росія, втративши при цьому конституційну більшість в Держдумі.

Після виборів у різних містах Росії пройшли масові протести проти фальсифікацій. Найбільша акція відбулася 10 грудня, коли на мітинг в Москві вийшли, за різними оцінками, від 25 тисяч до 70 тисяч осіб, які вимагали скасувати результати голосування. Демонстрація отримала підтримку Заходу, сюжети про протести опозиції були показані Федеральними каналами Росії.

вибори протест росія

Знак гривні
Знак гривні