Путін порівняв учасників акцій протесту з гонд... контрацептивами

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що учасникам мітингу "За чесні вибори" на Болотній площі в Москві давали наколоті апельсини та американські валянки платили гроші за вихід на площу. Ці слова прем'єр-міністра прозвучали в ході "прямої лінії з Володимиром Путіним", яку в прямому ефірі транслює канал "Росія 24".

Звідки у нього така інформація, Путін не уточнив. Також він присоромив лідерів опозиції, які, за словами Путіна, вигукували гасло: "Барани, вперед!" Судячи з услього, прем'єр-міністр мав на увазі історію зі словосполученням "баран еб @ ний в рот", яке нібито помилково з'явилося в твіттері президента Росії Дмитра Медведєва на адресу все тих же опозиціонерів.

"Баранами" під час мітингу опозиції на Чистих прудах неформально назвав своїх однодумців Олексій Навальний, закликаючи їх не стояти на проїжджій частині, а перебратися на територію скверу.

Крім того, глава уряду сказав, що не відразу зрозумів сенс білих стрічок, (символ, який використала несистемна опозиція під час мітингу) прийнявши їх за символ боротьби зі СНІДом. "Відверто, коли я тільки побачив на екрані щось таке у деяких тут на грудях, чесно вам скажу, непристойно, але тим не менше вирішив, що це пропаганда боротьби зі СНІДом, що це такі, пардон, контрацептиви", - сказав Путін .

В цілому прем'єр-міністр проявив деяке роздратування бажанням присутніх обговорювати виступи опозиції, попросивши скоріше змінити тему. Він зазначив, що люди мають право на висловлення власної думки, але повинні залишатися в рамках закону. Окремо Путін торкнувся теми кольорових революцій, констатувавши, що це "напрацьована схема по дестабілізації країни, і робляться вони ззовні".

росія путін мезозой політика

Знак гривні
Знак гривні