Росіянам сподобалося протестувати: другий мітинг проти фальсифікацій буде вдвічі більшим

Представники російських партій "Солідарність" і "Лівий фронт" подали в московську мерію повідомлення про проведення в суботу, 24 грудня, мітингу за чесні вибори за участю 50 тисяч чоловік.

Про те, яке саме місце проведення мітингу зазначено у заявці, організатори наразі не уточнюють, щоб влада не могла звинуватити їх у закликах прийти на акцію, яка не пройшла узгодження.

Лідери опозиції, причетні до організації мітингу, повідомляють, що в заявці як місцяепроведення акції вказана Манежна площа, а як альтернатива - проспект академіка Сахарова.

Нагадаємо, що 10 грудня в Москві пройшов узгоджений із владою мітинг на Болотній площі проти фальсифікації результатів виборів до Держдуми. У ньому взяли участь, за різними оцінками, від 20 до 80 тисяч чоловік. Заходів подібного масштабу Росія не бачила з єльцинських часів. У той же день акції, як узгоджені, так і ні, пройшли в різних містах Росії та світу.

За підсумками мітингу на Болотній була прийнята резолюція, основною вимогою якої стало скасування підсумків виборів до Держдуми. У разі відмови влади виконати його, учасники вирішили знову зібратися за два тижні, 24 грудня. Увечері 10 грудня ЦВК РФ заявив, що відомство не має наміру переглядати підсумки виборів. У свою чергу президент РФ Дмітрій Медведєв у своєму Фейсбук повідомив, що він не згоден з гаслами, що прозвучали на мітингу. При цьому він дав доручення розслідувати всі скарги, що стосуються порушення виборчого законодавства.

вибори протест росія

Знак гривні
Знак гривні