У Москву стягнули війська

У вівторок в соцмережах з'явилася інформація про пересування по Москві транспорту з солдатами і спецтехніки. Повідомлялося, зокрема, що колони вантажівок з військовослужбовцями внутрішніх військ були помічені на МКАД, шосе Ентузіастів, Ленінградському, Волгоградському і Ярославському шосе. Колони з військовими були помічені і в центрі міста, зокрема, на Новому Арбаті.

У Московському регіоні зберігається посилений режим несення служби співробітниками поліції і внутрішніх військ, введений на період виборів до Держдуми.
Саме цим у МВС пояснили присутність на московських вулицях великої кількості співробітників правоохоронних органів. Передбачається, що посилення діятиме аж до остаточного завершення підрахунку голосів.

У прес-службі Внутрішніх військ РФ заявили, що до Москви для підтримки громадського порядку направлені військовослужбовці дивізії ВВ імені Дзержинського.

За словами начальника прес-служби Внутрішніх військ полковника Василя Панченкова, підрозділи вводяться в місто за запитом ГУ МВС по Москві відповідно до законодавства РФ. Єдина мета присутності в столиці військовослужбовців, запевнив Панченков, - це забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, що після виборів до Держдуми РФ, які відбулися в неділю, 4 грудня, і на яких, за даними статистичних досліджень, лише в Москві партії "Єдіная Россія" дописали 15% голосів, почалися багатотисячні акції протесту. Сотні людей затримано, організаторам загрожує тюремне ув'язнення за непокору міліції.

вибори росія

Знак гривні
Знак гривні