Мер Одеси Костусєв потрапив до реанімації. Ховається від звільнення?

Міський голова Одеси Олексiй Костусєв госпiталiзований до реанiмацiї приватної клініки. Про це повідомив департамент iнформацiї та зв’язкiв iз громадськiстю Одеської мiськради.

За даними департаменту, Костусєв потрапив до лiкарнi в недiлю ввечерi. Лiкарi дiагностували у нього гiпертонiчний криз. У департаментi не змогли повiдомити, в якому станi перебуває мер Одеси.

Проте джерело агентства «Інтерфакс-Україна» в лiкарнi повiдомило, що Олексій Костусєв вiд моменту госпiталiзацiї не опритомнював. Офiцiйно медики вiдмовляються надавати будь-яку iнформацiю про стан мера.

Про те, що Костусєв після 15-хвилинної розмови з президентом Януковичем прийняв рішення йти у відставку, стало відомо у п'ятницю ввечері. А перед тим події розвивалися дуже цікаво.

нформація про те, що одеський мер збирається піти у відставку, активно обговорювалася в ЗМІ протягом минулого тижня. Спочатку голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов, коментуючи "чутки про звільнення Костусєва", заявив, що "ніяких чуток немає - Костусєву запропонували зайняти нову посаду, і він погодився". Після цього з електронної адреси управління інформації Одеської міськради журналістам було відправлено лист з коментарем Костусєва, в якому він настійно рекомендував голові комітету "не втручатися не у свої справи".

Пізніше в одеській мерії поспішили відхреститися від цієї заяви, запевняючи, що електронний ящик був зламаний, а силові структури, зокрема СБУ з'ясовують, хто за цим стоїть. ("Відмазка для дебілів", - так прокоментував цю версію Капітан Очевидність спеціально для Текстів. :-) )

Закінчилася ця напівдетективна історія тим, що начальник Управління інформації Департаменту інформації і зв'язку з громадськістю Одеської міськради Ганна Осипчук у суботу агентству "Контекст Причорномор'я" в суботу підтвердила - Костусєв дійсно пішов у відставку. Очікувалося, що в понеділок з цього приводу будуть офіційні підтвердження, а можливо, і роз'яснення причин. Однак замість цього Костусєв ліг до реанімації.

Відсиджування в медичних закладах - класичний прийом чиновників-"регіоналів", яким потрібно сховатися в безпечне місце в ситуації, яка починає тхнути керосином. "Тексти" мають стійку підозру, що несподівана госпіталізація Костусєва, та ще й у непритомному стані, за якого апріорі неможливе подання якихось заяв про відставку, пояснюється саме цим.

мер одещина влада

Знак гривні
Знак гривні