Суд заборонив діяльність кремлівських провокаторів-євразійців

Вищий адміністративний суд України постановив примусово розпустити організацію Євразійський союз молоді (ЄСМ) за антиукраїнську діяльність.

"Постановою Вищого адміністративного суду України від 9 листопада 2011 задоволена касаційна скарга прокуратури області за позовом заступника прокурора області в інтересах держави в особі головного управління юстиції у Харківській області до громадської організації ЄСМ про примусовий розпуск (ліквідацію) об'єднання громадян", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що підставою для звернення до суду стало систематичне порушення громадською організацією вимог Закону України "Про об'єднання громадян", здійснення її прихильниками антиукраїнської діяльності як в Харкові, так і в інших регіонах Україні, провокації фізичного протистояння з представниками націонал-демократичних організацій.

"Згідно з судовим рішенням громадська організація ЄСМ підлягає примусовій ліквідації", - підкреслили в прокуратурі.

Євразійський союз молоді (ЄСМ) - загальноросійська молодіжна політична організація. Створена в 2005 році як молодіжна структура в рамках міжнародного Євразійського руху, очолюваного російським неофашистом Олександром Дугіним - ідеологом "євразійської єдності" на теренах колишнього СРСР. ЄСМ відзначився низкою антиукраїнських провокацій - таких, як знищення знаку на горі Говерла чи погром виставки про Голодомор.

суд

Знак гривні
Знак гривні