Покращення життя вже сьогодні: додаткових поїздів до Західної України на свято не буде

Вчора "Укрзалізниця" (УЗ) повідомила, що в передноворічні дні не буде формувати додаткові потяги в західному напрямку. Якщо хтось досі не купив квиток, він уже спізнився: на 29-30 грудня всі квитки до Львова чи Франківська вже заброньовані.

Раніше в новорічні свята УЗ вводила додаткові потяги, зокрема, в 2010 році їх було 22. Разом з тим, за даними відомства, в 2011 році через Київ у західні області будуть курсувати лише 17 поїздів, передбачених графіком: п'ять поїздів до Львова, чотири - в Ужгород, три - в Івано-Франківськ, по два - в Трускавець і Чоп, а також потяг Москва-Софія.

Як повідомили в прес-службі "Укрзалізниці", від додаткових поїздів вирішили відмовитися у зв'язку з їх збитковістю. "На ці поїзди продається лише половина квитків, оскільки у зворотному напрямку вони їдуть порожніми. При цьому експлуатаційні витрати на утримання додаткових поїздів вище, ніж звичайних, оскільки вони формуються з більш старих, зношених вагонів", - повідомили в прес-службі відомства, порекомендувавши пасажирам скористатися іншими видами транспорту.

В "Укрзалізниці" також зазначили, що значні збитки від пасажирських перевезень не дозволяють своєчасно оновлювати парк вагонів. Так, за десять місяців 2011 року вони склали 5,3 млрд грн, з них 2,7 млрд грн - у приміському сполученні. Усього за останні десять років списано 3623 пасажирських вагона, а закуплено лише 550.

Минулого тижня УЗ повідомляла, що всі квитки в західному напрямку на 30 грудня були заброньовані. Вчора у відомстві підтвердили, що всі ці квитки вже викуплені, а зараз у касах майже не залишилося квитків і на 29 грудня.

транспорт мезозой

Знак гривні
Знак гривні