Поліція провела масові арешти учасників акції Захопи Уолл-стрит

В ході демонстрації учасників руху "Захопи Уолл-стріт" в Нью-Йорку 17 листопада були затримані не менше 300 осіб. Про це повідомляє Associated Press.

У той же час The New York Times повідомляє про меншу кількість затриманих - за інформацією газети, всього було арештовано більше 240 людей, п'ятьом пред'явлені звинувачення в кримінальних злочинах. Як і раніше, повідомляється про 17 постраждалих. У їх числі сім поліцейських і десять активістів.

Всього в нью-йоркській демонстрації взяли участь понад тисячу осіб. Спершу демонстранти влаштували ходу до будівлі нью-йоркської фондової біржі, потім спробували зірвати роботу метрополітену, групи активістів зуміли перейти перекритий поліцією Бруклінський міст. Зіткнення протестуючих з поліцією сталися в декількох місцях.

Нова фішка "окупантів" - проектування гасел акції на будинки

17 листопада було оголошено в Нью-Йорку "Глобальним днем ​​дії". У цей день рухові "Захопи Уолл-стріт", спрямованого проти соціальної та економічної несправедливості, виповнилося два місяці. У цей день у багатьох містах США пройшли акції солідарності з нью-йоркськими демонстрантами

За даними AP, всього по країні було заарештовано кілька сотень людей. У Лас-Вегасі близько 20 осіб були заарештовані за порушення громадського порядку. Стільки ж були затримані в Портленді, штат Орегон. Більше 10 чоловік були арештовані в Сент-Луїсі та Міннеаполісі.

сша протест

Знак гривні
Знак гривні