Речник Путіна: ніяких домовленостей з Україною по газу нема

Їй-бо, створюється враження, що прем'єр Азаров відчуває збочене задоволення від тих демонстративних шмагань, які йому регулярно влаштовує Росія, спростовуючи заяви про досягнення якихось домовленостей щодо ціни на імпортований Україною газ. Цього разу екзекутором Азарова став прес-секретар прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

Речник Путіна назвав "передчасними" розмови про досягнення домовленостей з України за ціною на російський газ, повідомляє РИА Новости. За словами Пєскова, переговори тривають і коментувати їхні результати поки рано.

15 листопада українські ЗМІ повідомили, посилаючись на джерела в уряді країни, що Україні і Росія узгодили ціну на газ. За інформацією джерел, вона може скласти від 220 до 230 доларів за тисячу кубометрів, що майже в два рази нижче цифри, яку Україна платить зараз.

Україна і Росія вели суперечку про ціни на газ протягом усього 2011 року. У вересні-жовтні українська сторона неодноразово говорила про нібито зближення позицій, але рішення так і не було досягнуто. При цьому російська сторона не соромилася відверто дезавуювати ті заяви, які робили їхні українські колеги по переговорах.

"Газпром" спочатку не збирався змінювати умови газового контракту, але до осені все ж почав переговори з України. Це сталося після того, як Дмитро Медведєв заявив, що Київ може попросити у Москви "інтеграційну" знижку на газ. Місяць тому голова російської монополії Олексій Міллер заявляв, що перших результатів переговорів не варто чекати раніше листопада.

газ газпром путін росія азаров

Знак гривні
Знак гривні