Хто з журналістів літає з Януковичем (МІНІ-ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

Сергій Лещенко з "Української правди" дослідив, які українські ЗМІ потрапляють до президентського пулу під час закордонних вояжів Януковича. "Тексти" зробили на основі наведених ним даних міні-візуалізацію.

За даними Адміністрації президента, телевізійні журналісти протягом 2011 року були запрошені в президентський пул 14 разів. Вони представляли сім українських телеканалів - Інтер, 1+1, "Україна", НТКУ, ICTV, 5 канал та СТБ.

А тепер подивимося, хто з тележурналістів літав з Януковичем найчастіше.

Як бачимо, найбільш збалансований за подачею інформації СТБ опинився на останньому місці. Опозиційний TVi до пулу не потрапив узагалі. Натомість у лідерах знаходяться ті телеканали, які лідирують у створеному "Текстами" спільно з "Телекритикою" рейтингу брехні.

Ще цікавіша ситуація з друкованими ЗМІ.

Тут, як ми вже повторювали неодноразово, візуальне представлення даних відразу породжує низку сюжетів для журналістських тем чи навіть розслідувань. Чому газета "Ізвєстія в Україні" найчастіше літає з Януковичем? Це його улюблене видання? Ким є Піховшек для сайту "Лівий берег", що завдяки йому це видання потрапило на друге місце? І чому "Факти" опинилися в порівняній немилості? Тут, схоже, є куди копати.

***
Візуалізація підготована за підтримки Фонду "Відродження"

телебачення медіа datavis інфографіка

Знак гривні
Знак гривні