Прем'єр-міністр Туреччини: недбалість будівельників убиває так само, як землетрус

Оцінюючи наслідки руйнівного землетрусу, що стався минулої неділі в Туреччині, прем'єр-міністр країни Реджеп Ердоган заявив, що причиною загибелі багатьох людей стали неякісні будівельні матеріали та порушення технології будівництва.

Едорган зазначив, що Туреччина не зробила належних висновків із минулих землетрусів, під час яких найчастіше завалювалися неякісно збудовані споруди. "Коли ми дивимося на руїни, ми бачимо, що використовувався неякісний матеріал. Ми бачимо, що люди платили життями за бетон, який у буквальному сенсі слова перетворився на пісок, або за недостатньо міцні бетонні блоки на нижніх поверхах. Муніципалітети, будівельники та прораби тепер бачать, що їхня недбалість дорівнює вбивству".

Під час землетрусу силою 7,2 бали завалилися дві тисячі будинків, 1350 людей зазнали ушкоджень, 460 загинули. Сорок людей вдалося дістати з руїн живими.

Україні треба дякувати Богу за те, що більшість території країни стоїть на кристалічному щиті, який захищає її від землетрусів. Страшно подумати про те, що сталося б із старими радянськими "панелькам"и та із сучасними похапцем збудованими "недоскрьобами", якби нас трусонуло так само, як турків чи японців.

стихія туреччина будівництво

Знак гривні
Знак гривні