Завдяки новій платформі Apple Newsstand продажі журналів у Інтернеті зросли в рази

Видавничий дім Condé Nast повідомив у вівторок про ріст цифрової передплати на свої видання на вражаючі 268% - завдяки запровадженню нового сервісу Apple Newsstand, вбудованого в операційну систему iOS 5 для планшетів iPad.

Зростання продажів відбулося протягом тижня після запуску Newsstand 12 жовтня. "Комбінована" передплата для всіх дев'яти видань порівняно з попереднім тижнем збільшилася на 268%, тоді як цифрові продажі окремих видань зросли на 142%.

“Ми не могли б бути щасливішими,- зазначила з цього приводу виконавчий віце-президент Condé Nast Моніка Рей. - Очевидно, що та акцентована увага та більша відкритість, яку наші бренди отримали завдяки Newsstand, прийшла до вподоби нашим споживачам. І хоч ми розуміємо, що сплеск продажів частково зумовлений підвищеною увагою до запуску сервісу, ми дуже оптимістичні щодо того, що в майбутньому ми побачимо значно вищі рівні зростання, ніж це було до запуску сервісу Newsstand".

Newsstand - це нова програма в операційній системі iOS 5, яка виконує роль папки для передплат на журнали та газети. Вона автоматично завантажує новий контент та повідомляє про це користувача. Також цей сервіс забезпечує доступ до окремої секції передплат в онлайн-магазині App Store.

Наразі з видань Condé Nast на iPad доступні дев'ять: llure, Brides Glamour, Self, GQ, Golf Digest, The New Yorker, Vanity Fair та Wired. Ще три - Traveler, Bon Appétit та Vogue - будуть запущені на iPad на початку 2012 року.

Видавничий дім Condé Nast запровадив передплату на свої видання для Apple влітку, але вів політику свідомого "пригальмовування", чекаючи, доки ринок цифрової передплати зміцніє. Схоже, цей момент настав. За словами видавця, минулого місяця тираж видань у цифровій формі склав 500 тисяч примірників, причому 225 тисяч покупців передплатили видання виключно в цифровій формі. Тим часом конкуруючий видавничий дім Hearst заявив, що цифровий тираж його видань, який роповсюджується через декілька платформ, перевищив 300 тисяч на місяць.

медіа технології змі

Знак гривні
Знак гривні