Вбито Муаммара Каддафі (ФОТО, ВІДЕО)

Лівійський диктатор Муаммар Каддафі помер від отриманих поранень в Сирті, передає Reuters з посиланням на представника Перехідного національної ради (ПНС) країни.

Невдовзі після появи цієї новини була опублікована фотографія, як стверджується, лівійського лідера Муаммара Каддафі. Зображення, зроблене на камеру мобільного телефона, з'явилося на фотострічці агентства "Франс-Пресс".

Ще одну фотографію вже вбитого лівійського лідера оприлюднив телеканал Al Arabiya.

Раніше сьогодні сили Перехідного національної ради (ПНС) Лівії заявили про затримання М. Каддафі, відзначивши, що полковник був поранений в обидві ноги. Пізніше представники ПНС поширили інформацію, що полковник помер від отриманих поранень.

"Він отримав кілька поранень, в тому числі в голову", - заявив представник ПНС країни Абдель Маджид Млегту. За його даними, полковник був поранений в ході перестрілки з військами ПНС. За іншими даними, полковник був убитий в ході авіаудару НАТО.

У свою чергу Sky news з посиланням на представника ПНС повідомляє, що тіло убитого полковника сьогодні перевезуть до міста Місурата і потім продемонструють по національному телебаченню.

Додамо, сили ПНС захопили сьогодні місто Сирт, що залишався останнім оплотом сил М. Каддафі. При захопленні полковника був убитий також глава збройних сил при його уряді Абу Бакр Юнус Джабер.

лівія війна

Знак гривні
Знак гривні