Кінець ідіотизму? Україна не буде жити по російському часу

Верховна рада повернула Україні зимовий астрономічний час. За це рішення проголосували 295 депутатів.

Своїм рішенням депутати визнали такою, що втратила чинність, постанову Верховної Ради України "Про зміну порядку обчислення часу на території України".

Також Рада запропонувала Кабінету міністрів України протягом одного місяця з дня набрання чинності постанови внести на розгляд Верховної Ради України проект закону щодо порядку обчислення часу на території України.

Постанова набирає чинності з дня її опублікування. 30 жовтня Україна має перейти на зимовий час.

Нагадаємо, що сьогодні перед цим перший заступник лідера фракції Партії регіонів Михайло Чечетов прямим текстом заявив, що головною метою скасування зимового часу було запровадження часу московського.

Чечетов, зокрема, згадав, що сьогодні відбуваються зустрічі президентів України і Росії, а також прем’єрів обох держав. За словами М.Чечетова, ці зустрічі відбуваються синхронно – вперше в історії двосторонніх відносин. Депутат наголосив, що сьогодні у влади з’явилась можливість знайти реальне розв’язання найскладніших економічних проблем.

«І тут, як удар в спину, пропонується відмінити дану постанову. А там вже готується нова постанова, де пропонується відірвати у часі, відірвати на дві години Україну від Москви. Це як спеціально, це я провокація», - підкреслив М.Чечетов.

Залишається відкритим питання, що це було - абсурдна за формою і ганебна за змістом спроба лизнути Москву, чи черговий прояв тривіального ідіотизму пана Чечетова сотоваріщі?

На картинці видно, що московський час (MSK) Грінвіч+3, який запроваджували регіонали, найбільше підходить жителям Донбасу.

закон Рада

Знак гривні
Знак гривні