#спасибопутинузаэто - російський варіант Спасибо жителям Донбасса (+ найкращі твіти про Путіна))

Відповіддю російської інтернет-спільноти на небачений рівень підлабузництва та лестощів, яким супроводжувалося святкування дня народження прем'єр-міністра Росії Путіна, стала вірусна кампанія із складання віршів про Путіна із рядком "спасибо Путину за это". За своїм змістом ця спонтанна акція є повним аналогом до славнозвісного українського "Спасибо жителям Донбасса за президента п****раса".

У день народження прем'єр-міністра Володимира Путіна в світові тренди в Twitter вийшов хештег # СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО. Поступався він тільки глобальним тегам на кшталт Paranormal Activity. Користувачі мікроблогів щохвилини публікують нові двовірші, в яких дякують прем'єрові за найрізноманітніше. Римування складаються за зразком радянського фольклорного «Прошла зима, настало лето - Спасибо партии за это».

Використання фольклору застійних часів аж ніяк не випадкове: після славнзвісного виступу президента Росії Мєдвєдєва, у якому він відмовився від балотування на наступних президентських виборах на користь Путіна, стало зрозуміло, що Росію чекають принаймні 12 чергових років "путінщини" при владі - така собі реінкарнація брєжнєвського застою.

До слова сказати, в недавньому виступі на телеканалі «Дощ» прес-секретар прем'єра Дмитро Пєсков дав зрозуміти, що не вважає поганим порівняння Путіна з Брежнєвим. Він нагадав, що Брежнєв «заклав фундамент економіки, сільського господарства і т. д».

Більше того, святкування дня народження "улюбленого вождя" також було витримане в типовій для застою підлабузницькій стилістиці. Так, пропутінський рух «Наші» записав для Путіна відеопоздоровлення, вишикувавшись біля будівлі Історичного музею в Москві у формі числа «59». За даними організаторів, для цього зібралося близько 1800 осіб. Всі вони співали пісню крокодила Гени з мультфільму про Чебурашку. Відеозапис повинні були передати імениннику 7 жовтня.

Автори торішнього еротичного календаря зі студентками журфаку МДУ підготували для прем'єра книжку-розмальовку про двох хлопчиків «Вова і Діма». А президент Російського футбольного союзу Сергій Фурсенко заявив, що перемога в матчі відбіркового турніру Євро-2012 над Словаччиною (аж цілий 1:0) - це прекрасний подарунок на день народження прем'єр-міністрові РФ Володимиру Путіну. «Команда зіграла блискуче, не давши словакам жодного шансу. Сьогодні був день народження у Володимира Путіна, і ми таким чином його привітали".

Натомість колективний розум російського інтернету привітав Путіна цілком інакше. Наводимо зразки віршів із хештегом #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО - як авторські, так і анонімні (цитуємо за газетою "Ведомости").

Сияет солнце, крутятся планеты. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО (прес-секретар руху «Наші» Кристина Потупчик).

И снова дефицит бюджета — #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО (політик Владімір Мілов).

Мы вслух кричим на всю планету #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО И шепчем вслед ему (любя) #КОГДАЖЕЧЕРТВОЗЬМЕТТЕБЯ? (депутат Єкатеринбурзької міської Думи Леонід Волков).

Мир скрылся в недрах туалета. #спасибопутинузаэто (директор редакції ділової та навчальної літератури «Эксмо» Леонід Бершидський).

Рамзан купил кабриолетто, #спасибопутинузаэто (засновник проекту Rospil Алєксєй Навальний).

вернулся Брежнев с того света #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО (директор Пермського музею сучасного мистецтва Марат Гельман).

А це - народ:

Шьет шмотки Ходорковский где-то.. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Аллах Чечне дает бюджеты.. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

В России автопрома нету. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

ГЛОНАСС накроет всю планету! #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Спустылся я с гор! Паступыл в факультэты! #СПАСЫБАПУТЫНУЗАЭТО

РОСКОСМОС про*бал ракету. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Россия - лучшая в балете #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Олимпиады круче нету! #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Дорог дороже в мире нету. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

В деревне нет тепла и света #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Был пароход - бултых и нету. #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Еще 6 лет пилить бюджеты! #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

бандиты есть, посадок нету #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

Вдруг ррраз! – все в Твиттере поэты – #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

На улице жара прям лето #СПАСИБОПУТИНУЗАЭТО

інтернет протести акція політика

Знак гривні
Знак гривні