Виявляється, справу артеківських педофілів не закрито

У Міністерстві внутрішніх справ заперечують, що кримінальну справу щодо розбещення дітей у МДЦ "Артек" закрито за відсутністю складу злочину. Начальник Управління зв’язків з громадськістю МВС Вікторія Кушнір повідомила УНІАН, що цю справу передано для подальшого розслідування від Генеральної прокуратури до Головного слідчого управління МВС.

"Справа не закрита, вона передана до Головного слідчого управління МВС для подальшого розслідування", - сказала вона.

Раніше депутат від НУНС Геннадій Москаль повідомив про закриття "справа педофілів", у якій фігурували народні депутати.

Як відомо, 13 жовтня 2009 року народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив про факти розбещення неповнолітніх в "Артеку".
Керівництво "Артеку", у свою чергу, заявило, що факти розбещення дітей не мають жодного стосунку до центру.

Пізніше стало відомо, що з цього питання народний депутат Григорій Омельченко направляв численні звернення до президента, Генпрокуратури і МВС.
Омельченко заявив, що у скандалі фігурують троє народних депутатів.
У свою чергу 14 жовтня 2009 року тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що міліція не має доказів причетності народних депутатів до розбещення дітей.

Обвинуваченння за підозрою в розбещенні двох неповнолітніх було висунуто прийомному батькові цих дітей – головному редактору журналу "Артек" Дмитру Полюховичу, якого затримали, а потім звільнили з-під варти на підписку про невиїзд.
20 жовтня 2009 року Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин, пов`язаних зі звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх. 21 травня 2010 року парламент припинив діяльність цієї ТСК.

Голова ТСК Катерина Самойлик, звітуючи про діяльність комісії, сказала: "За результатами розслідування справи достатніх доказів провини Полюховича та інших осіб у насильницькому задоволенні статевої пристрасті з малолітніми, які давали б достатні підстави для направлення справи до суду, поки що не отримано".

секс-скандал міліція

Знак гривні
Знак гривні