Нардеп Кармазін - найбільший фабрикант законопроектів Верховної Ради

Народний депутат Юрій Кармазін є лідером у Верховній Раді за кількістю законопроектів, поданих у співавторстві з іншими народними депутатами України. Про це свідчать результати дослідження, проведеного сайтом Тексти. Парадоксально, але при цьому жодного законопроекту за співавторством Кармазіна у період 2010-2011 років прийнято не було.

Статистичний аналіз законопроектів дав змогу виявити цікаві закономірності внутрішньої взаємодії між депутатами, що належать до різних політичних сил і фракцій. Критерієм, за яким встановлювалися ці зв'язки, послужила спільна робота над законопроектами, поданими до розгляду в Раді.

Як виявилося, депутат Юрій Кармазін у цьому сенсі є своєрідним феноменом - у нього найбільша кількість "співавторів" по законопроектах - 99 осіб (на другому місці йде Євген Царьков - 77 осіб). При цьому Кармазін займає третє місце за загальною кількістю поданих законопроектів - 86 (найбільше у Наталії Королевської - 111 законопроектів). Парадоксально, але попри таку розлогість "законодавчих зв'язків" Кармазіна, жоден із законопроектів за його співавторством в період 2010 - 2011 років прийнятим не був (58 були відхилені, 28 перебувають на розгляді).

Ще більшої парадоксальності у випадку з Кармазіним додає той факт, що одночасно він має високий показник так званого "ступеню контролю вершини", яке використовується в теорії соціальних мереж. Цим поняттям позначені люди, що у мережі взаємних зв'язків виконують функції своєрідних "посередників" - тих, хто найбільш ефективно поєднує групи, мало пов'язані між собою.

Рада статистика візуалізація

Знак гривні
Знак гривні