Ректор Квіт: студентка вдарила букетом Табачника, щоб підставити Могилянку

Вчинок студентки Дарини Степаненко є спланованою провокацією з метою вульгаризації та дискредитації принципової позиції Києво-Могилянської академії.
Про це заявив президент університету Сергій Квіт у коментарі сайту НаУКМА.

"Попередній аналіз усього контексту зазначених подій дозволяє зробити висновок про сплановані провокації, пов’язані із спробою вульгаризації та дискредитації принципової позиції Києво-Могилянської академії, спрямованої на лобіювання прогресивного законопроекту про вищу освіту, суду проти Дмитра Табачника та інших легальних дій і протестів, що заперечують освітню політику чинного Міністра освіти і науки, молоді та спорту України", - сказав він.

За словами Квіта, стало зрозумілим, що на цей вчинок з букетом квітів Степаненко не була вповноважена жодною студентською організацією університету.
Як вважає керівник вузу, викликає подив провокаційна заява під назвою "За ляпаса від студентки Табачник позбавить грошей всю Академію. Студентку – відрахують", опублікована на сайті "Братство".

"У заяві зокрема йдеться про те, що Дмитро Табачник нібито скасував фінансування ремонту студентських гуртожитків, а до НаУКМА надійшов офіційний лист від голови Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти з вимогою відрахувати Дарину Степаненко", - додав він.

"Обидва твердження є неправдивими, оскільки МОНМС ніколи не фінансував ремонти гуртожитків НаУКМА. Так само, ніякого листа з Верховної ради подібного змісту наш університет не одержував", - наголосив Квіт.

Він також акцентував, що із т.зв. наметовим містечком під Києво-Могилянською академією не пов’язана жодна студентська організація НаУКМА.

освіта табачник мезозой

Знак гривні
Знак гривні