У Франції заборонили молитися на вулицях

Увійшов у дію закон, за яким у Парижі заборонено релігійні прояви у публічних місцях. Ця заборона спрямована спрямована проти мусульман, які ввели у практику масові п'ятничні молитви на вулицях французьких міст.

Відтепер поліція Парижу має право застосувати силу, якщо мусульмани чи представники будь-якої іншої релігії не будуть дотримуватися нового закона. Як заявив Клод Геан, міністр внутрішніх справ Франції, молитва на вулицях ображає почуття його співвітчизників і порушує принципи секуляризму. За його словами, всі мусульманські лідери згодні з новим законом.

Аналогічний закон може бути прийнятий і в Ніцці і Марселі, де багато іммігрантів з арабських країн. У квітні цього року у Франції заборонили носити нікаб і бурку - мусульманські шати, що повністю закривають обличчя.

У Франції мешкає найбільша в в Західній Європі мусульманська спільнота. За орієнтовними оцінками, мусульманами є 6 мільйонів громадян Франції - приблизно 10% від населення. Більшість мусульман прибула до Франції або походить із колишніх північноафриканських колоній цієї країни.

іслам франція

Знак гривні
Знак гривні