Засланого російського козачка вислали з України

Лідера кримської козацької громади "Соболь" бізнесмена Віталія Храмова вислали з території України за рішенням суду, повідомили в прес-центрі кримського управління СБУ.

Окружний адміністративний суд Криму, розглянувши відповідну постанову СБУ, ухвалив рішення про видворення В.Храмова.

В.Храмов є громадянином Росії.

"Його вже депортували з України, посадили на пором в Керчі, і він вже повинен бути на території Російської Федерації", - повідомили в прес-центрі.

За інформацією деяких ЗМІ, російська сторона спочатку відмовлялася приймати В.Храмова через відсутність у нього російського паспорта.

Віталій Храмов в червні 2011 року був засуджений за розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі. Під суд він потрапив за виступи на пікеті, який відбувся 16 квітня 2010 року в Сімферополі, а також на похоронах дитини (21 червня 2010 року), вбивцю якої вважали представником радикального релігійного угруповання.

Козачків Храмова виховує кримський "Беркут"

За даними прокуратури, отаман "вчинив дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, ворожнечі та ненависті, а також ображав українців, євреїв, кримських татар і мусульман". Рішенням суду Храмова було оштрафовано.

Лідер "Соболя" виступав за союз України з Росією. Він також висловлювався за те, щоб глава РПЦ Кирило ввів на Україну "пряме патріарше правління".

україна сбу росія

Знак гривні
Знак гривні