Суд: Хай Луценко лікується від цирозу в СІЗО

Суддя Печерського райсуду Сергій Вовк відмовився видати дозвіл на надання кваліфікованої медичної допомоги за межами СІЗО екс-міністру Юрію Луценку. Про це повідомляє дружина екс-чиновника Ірина Луценко після відвідання Печерського суду та Лук’янівського СІЗО.

За словами Ірини, вона звернулася до Вовка, який у вівторок повернувся на робоче місце після відпустки, із проханням про надання дозволу суду на термінову кваліфіковану медичну допомогу за межами СІЗО.

Проте у відповідь суддя повідомив, що надасть такий дозвіл лише після відповідного листа від керівництва СІЗО №13, де перебуває Юрій Луценко.

Ірина Луценко та народний депутат Юрій Гримчак відразу ж звернулися до в.о. начальника Лук’янівського СІЗО Домбровського з проханням про термінове надання такого листа на адресу Печерського райсуду.

Дружина екс-міністра нагадала, що комісія фахівців від МОЗу, яка оглядала її чоловіка 7 вересня у межах СІЗО, рекомендувала керівництву СІЗО та начальнику медчастини провести термінове обстеження екс-міністра в лікарні швидкої допомоги із використанням того ж медичного обладнання і з залученням тих же лікарів, які проводили обстеження раніше.

За наслідками попереднього обстеження 30 серпня екс-міністру був встановлений діагноз: цироз печінки (криптогенний), з явищем портальної гіпертензії і варикозом вен стравоходу.

Однак, не надавши такого листа, Домбровський повідомив, що керівництво СІЗО направило на Міністерство охорони здоров’я запит про перелік відповідних медичних закладів, де можна було б провести обстеження Луценка.

Ірина Луценко сподівається, що через тиждень після проведення обстеження у слідчому ізоляторі її чоловіка МОЗ пришвидшить дану відповідь, і, відповідно, лист від керівництва СІЗО вже у середу потрапить до Печерського райсуду.

"Листування між установами забирає здоров’я Юрія Луценка", - наголосив народний депутат Гримчак.

"Кожний день зволікання ставить під загрозу не тільки здоров’я, а й життя мого чоловіка. А воно зараз – в руках судді, керівництва СІЗО та Мінздраву", - додала Ірина Луценко.

суд луценко

Знак гривні
Знак гривні