Російські нашисти готуються відбиватися від арабських революцій за допомогою інтернет-бригад

Прокремлівське молодіжне угруповання "Наші" активізує діяльність із протидії гіпотетичним масовим акціям протесту в Росії, подібним до масових виступів у Єгипті, Тунісі, Йємені, Лівії та Сирії. Свого часу "Наші" готувалися "захищати Росію від інспірованих Заходом помаранчевих революцій". Про нову форму нашистської активності, орієнтовану на пропаганду в інтернеті, розповідає російська "Независимая газета".

У п'ятницю глава Федерального агентства у справах молоді Василь Якеменко в рамках напівтаємної зустрічі поклав на студентів місію щодо запобігання повторення близькосхідного сценарію в Росії. Запросили на захід тих, хто відправив смс-повідомлення на короткий номер, що поширювався в столичних кафе. Інтернет-активність на підтримку нинішньої влади Якеменко пообіцяв оплатити медійною популярністю. Із блогерами працюватимуть психологи, а семінари, подібні п'ятничного, поставлять на регулярну основу.

Цікаво, протягом свого півторигодинного виступу в кіноконцертному залі «Мир» Якеменко жодного разу не вимовив імені президента, а владу в його мові уособлював виключно прем'єр Володимир Путін. Справедливості ради - «Єдина Росія» теж не згадувалася.

Збір на зустріч з главою Росмолодежі здійснювався в умовах нібито конспірації. Або рольової гри. Молодим відвідувачам столичних кафетеріїв тижнем раніше видавали разом із рахунком за обід білі конверти з написом: «Якщо все в житті влаштовує, то передай конверт сусідові».

Один з одержувачів послання, який вирішив взяти участь в грі Росмолоді далі, а тому вирішив не називати свого імені, розповів «НГ»: «В день міста, 5 вересня, ми з друзями сиділи в кафе на Старому Арбаті. Разом із рахунком нам видали білий конверт із запрошенням на парад московського студентства і на захід Якеменка». Послання було адресоване молодим людям, що мають активну громадянську позицію і бажають поміняти на краще життя своє і Росії. Охочим узяти участь у зустрічі потрібно було відправити смс-повідомлення «Готовий» на короткий чотиризначний номер.

У четвер увечері на телефони молодих людей, «готових» незрозуміло до чого, прийшло смс-повідомлення з номера, який у адресному рядку визначився як «Організатор». У п'ятницю одержувача чекали о 18 годині на Цвітному бульварі в кіноконцертному залі «Мир».

Коли співрозмовник «НГ» прийшов у вказане місце, він не помітив ніяких афіш або анонсів, що інформували б про майбутні збори. Перед одним з кінозалів були встановлені металошукачі, за якими проходила реєстрація учасників. Молоді люди, одягнені в червоні куртки з написом «Давай до нас», просили залишити паспортні дані . "Поруч зі мною стояла дівчина - першокурсниця одного приватного вузу Москви, яка прийшла на захід із мамою, - розповів« НГ »учасник заходу. - Але маму в зал не пустили. Хлопці в червоних куртках пояснили: зустріч розрахована на молодих людей, які перед цим відправили смс-повідомлення».

У кінозалі зібралися щонайменше 150 осіб, із вигляду першокурсників. Ніхто з них не знав, що саме їм належало почути і кого пощастить побачити. І тут на сцену вийшов Василь Якеменко, який почав із нагадування юної аудиторії про недавні події на Близькому Сході: «Головну роль в цих революціях зіграли Інтернет та соціальні мережі, через які опозиція передавала інформацію про акції протесту і поширювала заклики до повалення ладу». Російська влада, повідомив чиновник, не схвалює ці перевороти і «попередні їм дії в Інтернеті».

Далі Якеменко оголосив, що його відомство набирає молодь «для формування громадської думки в Інтернеті». Присутніх у залі молодих людей колишній лідер «Наших» назвав при цьому «совістю нації в Інтернеті».

За словами глави Росмолоді, протягом року «совість нації» повинна буде створювати сайти в Інтернеті, поширювати власні відео-та фотоматеріали в соціальних мережах, а також активно брати участь в обговореннях на різних форумах. Головне - висловлювання повинні бути обов'язково в підтримку влади.

Хлопцям за роботу гроші платити не будуть, однак їх забезпечать усіма технічними засобами - оплатять хостинги для створення інтернет-сайтів, нададуть відео-і фотообладнання, комп'ютери і т.д. Активна участь у проекті прославить блогерів, які за рік стануть медійними особистостями, їхні обличчя стануть розкрученими і популярними в Мережі, запевняв Якеменко. Він запевнив, що деяким посприяє в отриманні персональних спонсорів.

Найближчим часом Росмолоді намір орендувати приміщення, де з інтернет-пропагандистами регулярно проводитимуть тренінги. Психологи та інші фахівці навчать їх «правильно та ефективно поширювати інформацію в Інтернеті».

Наприкінці виступу Якеменко запропонував тим, кому сподобалася ідея, після зустрічі відправити смс-повідомлення з сакраментальним словом «Готовий» на короткий номер. Про майбутній захід, за його словами, інформація буде надана напередодні його проведення. Оратор поділився з аудиторією своєю електронною поштою і закликав молодих людей додаватися до нього в друзі в одній із соціальних мереж: «Моя аватарка (малюнок на сторінці зареєстрованого користувача. -« НГ ») там у вигляді Спанч Боба».

інтернет росія політика

Знак гривні
Знак гривні