В Афінах заворушення: молодь збиває мармур з будинків і кидає в поліцію

Оновлено, 22:05 - сутички перед парламентом не припиняються - фактично це все ще зона бою: поліцейські використовують газ, будівлі під атакою протестуючих.

За повідомленням журналіста Jonathan Rugman (@jrug), перед грецьким парламентом панує повний хаос. Молодь збиває з будинків мармурові плити і кидає уламками в поліцію. Поліція намагається відігнати їх пострілами та сльозоточивим газом.

Один з членів грецького парламенту заявив з приводу проявів насильства: "Якщо ми не побачимо світло в кінці тунелю, це тільки початок. Ми спостерігаємо, як країна впадає у лють".

За повідомленням @jrug, один з депутатів-соціалістів заявив: "Європа шантажує Грецію. Це економічний гітлеризм. Я відчуваю, що Європа нас зрадила. Однак ми все ж маємо проголосувати за".

Нагадаємо, сьогодні грецький парламент голосує з приводу запропонованого Європою плану економічної допомоги країні, що перебуває на межі дефолту.

Цей план передбачає скорочення національного бюджету на 28 мільярдів євро, та продаж державної власності на суму 50 мільярдів євро у обмін на черговий транш на суму 12 мільярдів євро (із загальної суму 110 мільярдів євро), виплату якого наразі затримано через невиконання Грецією своїх антикризових зобов'язань.

економіка греція протест Європа

Знак гривні
Знак гривні