В Росії вбито гвалтівника чеченської дівчини

У Москві на Комсомольському проспекті убитий колишній полковник Юрій Буданов, який у 2003 році був засуджений за викрадання, згвалтування та вбивство чеченської дівчини.

Як стверджують в Слідчому комітеті РФ, злочин було скоєно о 12.30 біля будинку 38. Там знаходиться нотаріальна контора. Невідомий, одягнений у синю куртку з капюшоном, вистрілив Буданову в голову з пістолета, після чого зник на автомобілі «Міцубісі Лансер». Потерпілий помер на місці, зараз там працює оперативно-слідча група. На Комсомольський приїхав і глава ГУВС Володимир Колокольцев. Що стосується автомобіля, то його вже знайшли покинутим на вулиці Доватора.

Юрій Буданов у 2003 році був засуджений на 10 років за звинуваченням у викраданні і вбивстві чеченської дівчини Ельзи Кунгаєвої. Кілька років тому суд задовольнив прохання Буданова про умовно-дострокове звільнення. У січні 2009 року Управління ФСВП по Ульяновській області офіційно підтвердило, що колишній полковник залишив колонію. Тоді в Чечні багато говорили, що будуть домагатися притягнення його до кримінальної відповідальності за інші злочини, вчинені під час контртерористичної операції в республіці.

У Росії суд над Будановим викликав гострий резонанс та поляризацію ставлення до його вчинку. Так, російський бард Олександр Харчиков написав пісню «Російському герою», в якій Буданов прославляється як російський герой. А московський автор-виконавець Леонід Єфремов написав пісню «За присягу», де ототожнює вирок Буданову з вироком Росії.

вбивство кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні