Шайтан-арба! Електромобіль Nissan Leaf завантажує з інтернета і читає вголос RSS-стрічку

Читачі нашого сайту знають, що RSS feed - це технологія, яка дозволяє "збирати" свіжооприлюднену інформацію з різних сайтів у одну стрічку. Зазвичай її переглядають на комп'ютері чи смартфоні. Перший масовий електромобіль Nissan Leaf вміє читати її вголос.

Розробники Nissan обладнали Leaf системою онлайн-зв'язку, яка отримала назву Carwings. Справа в тім, що специфіка електромобіля вимагає більш потужної взаємодії з інформпростіром, ніж у звичайної автівки. Так, за допомогою Carwings водій електромобіля може отримати інформацію про найближчі зарядні станції, побачити, яку дистанцію він може проїхати без підзарядки, перевіряти стан зарядки і керувати ним зі свого мобільного телефона, і навіть вмикати попередній підігрів чи охолодження салона, коли авто під'єднане до електромережі (це економить заряд батареї, а заодно і підвищує рівень комфорту).

Як виявилося, це ще не все. Перший покупець Nissan Leaf Олів'є Шалухі виявив, що система здатна завантажувати з Інтернету RSS-стрічки. Для цього достатньо скопіювати RSS-лінки сайтів, з яких ви хочете отримувати інфу, на відповідну веб-сторінку Carwings. Після чого система не тільки покаже їх на екрані в автомобілі, але й прочитає їх приємним жіночим голосом (без жодного натяку на штучність!).

Відео, яке зняв Олів'є, показує процес читання RSS-новин із сайту http://techcrunch.com/. Заодно зверніть увагу на роботу навігаційної системи та панель приладів - видно, що електромобіль без жодних труднощів їде зі швидкістю 53-67 миль на годину (84-107 км\год.) До речі, завдяки відсутності шуму від ДВЗ прослуховуванню музики чи "голосового озвучення" майже нічого не заважає.

технології автомобілі

Знак гривні
Знак гривні