Посол США - Держдепартаменту: Тимошенко - популістка, що прагне тільки влади

Колишній соратник екс-прем'єра Юлії Тимошенко назвав її популісткою, жадібною до влади та висловився за те, щоб позбавити її влади. Про це йдеться у звіті посла США Джона Тефта за підсумками зустрічі з неназваним колишнім соратником Тимошенко, текст якого наводить сайт Wikileaks.

Лист направлений в Держдепартамент 24 лютого 2010 року.

Під час зустрічі колишній соратник Тимошенко заявив американському послу, що екс-прем'єр працюватиме проти реформ.

Під час зустрічі з послом, співрозмовник звинуватив Тимошенко у тому, що вона втратила шанс на реформи, який з'явився разом із економічною кризою.

Він вірить, що "Тимошенко продовжить протистояти реформам, і що її аргументом буде те, що вона і її уряд змогли зробити всі міжнародні виплати та виплати всередині країни під час кризи без застосування болючих для людей реформ".

Він також критично відгукувався про лідерські якості Тимошенко та сказав, що вона приймала рішення, "не дослухаючись до порад інших".

"Він вважає складними спроби розуміти логіку Тимошенко, крім тих випадків, коли її рішення приймались виходячи з авантюрного популізму. Вона також була занадто впевнена в свої рішеннях і вірила, що всі інші неправі", - йдеться у звіті.

Співрозмовник посла також зазначив, що "Тимошенко просто хотіла консолідувати владу в її власних руках".

"В її очах популізм допомагав їй це робити, а реформи - ні", - наводить слова колишнього соратника Тимошенко посол.

Колишній соратник Тимошенко був упевнений, що вона продовжуватиме "діяти як деструктивна сила в опозиції Януковичу".

"Як результат, він погодився з тим, що дочасні парламентські вибори будуть найкращими для країни. Він додав, що БЮТ і Наша Україна втратять свої місця в парламенті. А це дозволить новим голосам, як Сергій Тігіпко та Арсеній Яценюк отримати сильніші позиції", - говориться в документі.

На думку співрозмовника, президентські вибори показали, що люди хочуть, щоб до влади прийшли нові лідери.

Як відомо, до і після президентських виборів, від Тимошенко пішло багато людей. За інформацією джерел, дана доповідна базується на зустрічі з екс-міністром фінансів Віктором Пинзеником.

Wikileaks скандал сша дипломатія тимошенко

Знак гривні
Знак гривні