На Майдані триває мітинг протесту

На цей момент там зібралося близько 7 тисяч людей, і люди продовжують прибувати. Схоже, що учасники акції, які зараз на Майдані, зроблені із заліза. Навіть в таку погану погоду, не звертаючи увагу на вітер і мороз, ці люди прибули на акцію. Частина з них приїхала з регіонів, не дивлячись на пости ДАЇ, у яких є наказ – не пускати протестуючих в столицю.

Настрій у протестуючих – суміш радості і тривоги. Радість, через те що отримані перші перемоги, влада пішла на поступки – на які ще два тижні тому ніхто із спостерігачів не очікував. Тривога через те, що влада обов”язково спробує обманути, і це підтверджує поведінка тих урядовців, які намагаються пропхати Податковий кодекс за будь яких умов.

Виступаючі з трибуни засудили, серед іншого, дії 4-х псевдо-представників підприємців, які підписали вчора Меморандум з Кабміном. Та підтвердили три головних вимоги акції протесту: 1. безумовне вето Кодексу, 2. відставка Кабміну та 3. вибори у ВР навесні 2011 року.

Тим часом, влада робить, з однієї сторони, вигляд що домовляється, і з іншого – продовжує репресії проти учасників акції. Так, сьогодні на 10:30 в міліцію по кримінальній справі за перекриття мітингувальниками дороги 16 листопада викликали Сергія Мельниченка, який є комендантом “Міста волі” – наметового містечка протестувальників проти податкового кодексу

http://mistovoli.org/na-majdani-vidbuvayetsya-miting-protestu/

акція КАТ протест податки

Знак гривні
Знак гривні