Росія до Азербайджану: Якщо визнаєте Голодомор, можете забути про Нагірний Карабах

Президент Росії Дмитро Медведєв шантажував інші країни, зокрема Азербайджан, щоб вони не визнавали Голодомор, повідомляє WikiLeaks з посиланням на принца Великобританії Ендрю.

Зокрема, під час зустрічі з послом США в Киргизстані Тетяною Гфеллер, принц Ендрю відзначив, що часто відвідував Центральну Азію і Кавказ і звернув увагу на посилення впливу Росії в даних регіонах після війни в Південній Осетії.

Ендрю також розповів про зустріч з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Як повідомляє WiliLeaks, Алієв отримав листа від Медведєва, в якому йдеться про те, що "якщо Азербайджан в ООН визнає Голодомор в Україні геноцидом українського народу, то може забути про Нагірний Карабах".

Принц Ендрю додав, відзначає WiliLeaks, що лідери інших сусідніх країн також отримали аналогічні листи від Кремля. Ендрю запитав посла США в Киргизстані, чи отримував Курманбек Бакієв що-небудь подібне, однак посол відповіла, що нічого про це не знає.

Нагадаємо, 28 листопада інтернет-ресурс WikiLeaks, що спеціалізується на витоках інформації, передав ЗМІ секретні службові документи американських дипломатів.
Особливу увагу було приділено збірці неоднозначних висловлювань на адресу світових лідерів. Зокрема, президент РФ Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр РФ Володимир Путін порівнювалися з героями коміксів і фільмів Робіном і Бетменом.

Крім того, в документах, надісланих американськими дипломатами в Вашингтон, президент РФ Дмитро Медведєв характеризується нерішучий і боязкий.

мєдвєдєв азербайджан голодомор росія

Знак гривні
Знак гривні