Власника сайту скандальних викриттів WikiLeaks шукають по всьому світу

Президент Еквадору Рафаель Корреа спростував інформацію про те, що його країна готова надати притулок Джуліану Ассанжу, засновнику сайту WikiLeaks, повідомляє Associated Press.

Напередодні, 30 листопада, про готовність "без усяких проблем і умов" прихистити Ассанжа заявив заступник глави МЗС Еквадору Кінтто Лукас. За словами Корреа, Лукас не погодив свою заяву ні з ним, ні зі своїм начальником - міністром закордонних справ.

Рафаель Корреа розкритикував дії Ассанжа з оприлюднення секретної листування американських дипломатів. "Якщо в подальшому подібні речі будуть безкарно повторюватися, то це може призвести до дуже тяжких наслідків для безпеки деяких країн".

Джуліан Ассанж c 1 грудня оголошений Інтерполом в міжнародний розшук. У Швеції засновника WikiLeaks підозрюють у згвалтуванні та домаганнях. При появі Ассанжа на території будь-якої держави, в якій працює Інтерпол, його затримають і передадуть шведським представникам влади. Раніше повідомлялося, що Ассанж попросить притулку в Швейцарії.

Сайт WikiLeaks спеціалізується на видобутку секретної інформації. Портал став відомий після того, як опублікував документи про війну в Афганістані. Потім на сайті з'явилися відомості про війну в Іраку. Днями було опубліковане конфіденційне листування американських дипломатів з невтішними відгуками про світових лідерів, включаючи Володимира Путіна і Дмитра Медведєва. Сайт кілька разів піддавався атакам хакерів.

інтернет Wikileaks скандал

Знак гривні
Знак гривні