Литвин у вето Януковича побачив кадрові наслідки

Спікер ВР Володимир Литвин прогнозує відставки у зв’язку з ветуванням президентом Податкового кодексу.

"Я не схильний давати оцінки, оскільки рішення про вето вже прийнято. Я вважаю, що слід говорити про політичні, економічні, соціальні та кадрових наслідки такого рішення", - повідомив він журналістам.

Глава парламенту не уточнив, які саме кадрові наслідки буде мати ветування Податкового кодексу. "Які будуть, такі будуть!", - сказав він.

Верховна рада розгляне ветований президентом Податковий кодекс у четвер 2 грудня.

"У четвер ми будемо розглядати зауваження президента України до Податкового кодексу, з урахуванням того що ми знаходимося в цейтноті, у нас немає часу на формування бюджету", - нагадав Литвин.

На думку спікера, буде радикально переглянуто розділ про адміністрування податків, а також інших розділів, про які багато говорилося.

Взагалі-то цікаво виходить. Литвин був ключовою ланкою механізму, який протягував недолугий за формою і репресивний за змістом Податковий кодекс Азарова-Тігіпка через Раду. З усіма ганебними моментами - від заборони трансляції, щоб мітингувальники під будинком ВР не чули подробиць, до повного ігнорування процедури розгляду поправок. То може, якщо річ іде про кадрову відповідальність, треба і пана спікера внести в перелік відповідальних?

Рада КАТ податки литвин

Знак гривні
Знак гривні