Янукович для людей. У Харкові та Донецьку депутатами місцевих рад стали близько 50 дітей членів ПР

Як повідомив в інтерв'ю DW політолог Валерій Дудко, в Харківську обласну та міську ради пройшли 15 осіб, чиї батьки перебувають у Партії регіонів - справжня "золота молодь", не старше 30 років. Деякі навіть не встигли здобути вищу освіту.

Дудко наводить приклад: 25-річний син загиблого ще перед виборами директора метрополітену, активіста Партії регіонів, обраний депутатом міськради і обійняв посаду заступника начальника метрополітену.

Політолог вважає, що професійна освіта таким чином знецінюється, а обдаровані молоді політики, якщо вони не є членами Партії регіонів, втрачають можливість прийти до влади.

"Це розстановка своїх людей, новий етап формування схем спорідненості для успішного вирішення всіх питань. Створюється не вертикаль влади, а схема корупції", - говорить Дудко.

У свою чергу політолог Володимир Нікітін не бачить нічого поганого в "відкритій для суспільства спадкоємності". "Україні потрібно створювати нову еліту", вважає він.

Нікітін наводить приклади з попередніх років, коли відомі харківські депутати-бізнесмени допомагали обратися до ради своїм дітям. Але є й інші випадки, додає Нікітін: "Коли таємно ці діти обіймають дуже вигідні посади ... Вони там працюють, а суспільство про це нічого не знає. Такі випадки є. Таку тенденцію вважаю ганебною", - говорить Нікітін.

Кореспондент

депутати мезозой регіони

Знак гривні
Знак гривні