Парфьонов: російська тележурналістика вмерла

Леонід Парфьонов, який став першим лауреатом премії імені Владислава Лістьєва, виголосив на церемонії вручення промову, в якій заявив, що російське телебачення повністю втратило здатність об'єктивно інформувати про ситуацію в країні і займається лише обслуговуванням влади.

Ролик з виступом журналіста доступний на Youtube, також його промова увійшла в репортаж, опублікований на сайті "Першого каналу".

За словами Парфьонова, після того, як відбулося "одержавлення" телебачення, теми для репортажів "остаточно поділилися на прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ", а "за всяким політично значущим ефіром вгадуються цілі і завдання влади, її настрої, ставлення, її друзі і недруги".

Парфьонов зазначив, що в даний час співробітник телебачення більше схожий не на журналіста, а на чиновника, оскільки "для кореспондента федерального телеканалу вищі посадові особи - не ньюсмейкери, а начальники його начальника", яким не можна ставити питання на гострі теми.

Крім того, Парфьонов зауважив, що нинішні телевізійні новини "це не новини, а "старовини", а інформація - "не інформація зовсім, а владний піар чи антипіар". Лауреат премії Лістьєва порівняв сучасне російське телебачення з радянським, назвавши їх загальними рисами те, що "репортажі підміняє протокольна зйомка зустрічей у Кремлі'", а також те, що "можливі покази і зовсім без інформприводів".

Лента.ру

телебачення медіа змі росія

Знак гривні
Знак гривні