Президент Ізраїлю радить українцям забути минуле: Історія абсолютно несуттєва

«Моя перша порада собі, якби я був українцем, була б забути минуле. Історія вже абсолютно несуттєва, - заявив сьогодні прежидент Ізраїлю Шимон Перес, виступаючи з лекцією «Політичні та економічні виклики в епоху глобалізації».. Багато хто каже, мовляв, треба вчити історію, щоб не повторити помилки минулого. На мою думку, це нісенітниця. Ви можете не повторювати помилок минулого, але ви робитимете нові помилки», – зазначив президент Ізраїлю.

Шимон Перес наголосив на тому, що в Україні є «добрі історики, от і нехай пишуть книги, нехай викладають свої праці в інтернет». «Минуле має лишатися лише в духовних надбаннях та здобутках культури. Інше не має ніякого значення. Треба навчати молоде покоління вчити історію завтрашнього дня», – вважає президент Ізраїлю.

На думку Шимона Переса, «замість того, щоб вчити наших дітей тому, як знати, ми повинні вчити їх навчатися далі». «Адже все, що ми знаємо, стає застарілим у дуже короткий термін. Якщо ви хочете бути частиною сучасного світу, ви повинні безупинно вчитися. Коли ви втрачаєте цікавість до нового світу, до того, щоб знати більше, ніж знають ваші батьки, ви стаєте частиною минулого», – сказав він.

Президент Ізраїлю висловив переконання, що людство «творить своє існування не тим, що маємо, а тим, що може мати». «Це справжнє багатство. Тож якби я був українцем, я б сконцентрувався на усвідомленні того, що все майбутнє в моїх руках», – резюмував Шимон Перес.

ізраїль історія

Знак гривні
Знак гривні