У Львові протестують підприємці усіх ринків, крім Південного

22 листопада у Львові до пам’ятника Тарасу Шевченку на мітинг проти Податкового кодексу прийшли підприємці усіх ринків, окрім «Південного». Ведучий під час акції протесту, активіст громадського руху «Відсіч» Юрій Шивала заявив, що адміністрація ринку «Південного» переслідує підприємців за участь у таких акціях.

Львівський ринок "Південний" належить нардепу-регіоналу Петру Писарчуку.

Як повідомляє кореспондент ZAXID.NET , у мітингу у Львові взяло участь понад 2 тис. підприємців, що працюють на ринку "Краківський", "Наш Ринок", "Галицький ринок", "Привокзальний ринок", "Шувар", "Іскра", "Левандівський", "Сихівська фортеця", "Торпедо", на авторинку, ринку "Галицьке перехрестя", "Сихівський ринок", "Княжий ринок", "Добробут", "Провесінь".

Підприємці висловили солідарність із підприємцями ринку "Південного" та підприємцями Хмельницького. Під час акції прозвучала інформація про адміністративні утиски підприємців у Хмельницькому.

Підприємців застерігають від непродуманої співпраці із політичними силами. "Ініціатором акції у Хмельницькому була регіональна асамблея малого і середнього бізнесу, а спровокували представники ВО "Свобода", - підбурили схвильованих підприємців на радикальні дії, самі ж представники партії залишилися стояти осторонь. Вийшли винними підприємці та громадські активісти. Десятки людей викликають на допити. Трьох затримано. Виглядає на те, що на хмельницьких підприємцях хочуть відігратися так, щоб інші боялися. Але ми не будемо боятися", - зазначив активіст "Відсічі" Юрій Шивала.

Активіст "Відсічі" Маркіян Ґудзь заявив під час мітингу, що підприємцям варто готуватися до тривалої боротьби. "Ситуація така, що ми вже зверталися до Львівської облдержадміністрації, до Горбаля, він ігнорує наші вимоги. Ми зверталися до Верховної Ради, народним депутатам наплювати на наші вимоги. Якщо це зробить і Янукович, ми повинні діяти першими і ставити владу перед фактом. Сьогодні головне питання – питання страйку. Сьогодні більшість ринків закриті. З кожним днем усе більше долучається до мітингів. Коли ми всі будемо закриті, ми переможемо. Податковий кодекс – смерть малого і середнього бізнесу, і смерть середнього класу, що є основою державності України. Не буде середнього класу - це означатиме смерть державності України", - заявив М.Ґудзь.

Тим часом, як повідомили організаторам акції протесту у Львові, під Секретаріатом президента проти підписання Податкового Кодексу мітингує понад 150 тис. підприємців зі всієї України.

Нагадаємо, підприємці оголосили, що дають президентові час до вечора, щоб накласти вето на Податковий кодекс, у іншому випадку вони почнуть процедуру імпічменту президента.

ZAXID.NET

Львів протест податки

Знак гривні
Знак гривні