Торгівця зброєю Бута видали американцям

Російський підприємець Віктор Бут 16 листопада був вивезений із Таїланду на американському літаку в супроводі шістьох представників спецслужб США, повідомляє Agence France-Presse.

Командувач підрозділом по боротьбі зі злочинністю Супрізан Бхакдінарунарт заявив журналістам, що особисто передав Бута Сполученим Штатам.

Як повідомляє РІА Новини, завідувач консульським відділом посольства РФ в Таїланді Андрій Дворніков підтвердив, що Бута вивезли з країни на літаку марки "Гольфстрім", і, вочевидь, відправили в США.

Влада Таїланду дали дозвіл на екстрадицію Бута до США, де він звинувачується в торгівлі зброєю, в серпні. На передачу росіянина американцям у Бангкоку було три місяці: якщо б його не встигли екстрадувати до 20 листопада, він повинен був би бути звільнений.

Віктор Бут був заарештований у березні 2008 року. США протягом довгого часу намагалися домогтися його екстрадиції, але двічі отримували від влади Таїланду відмову. Сам Бут заперечує звинувачення на свою адресу. Адвокат Бута назвав екстрадицію свого підзахисного незаконною, пославшись на те, що розгляд документів по його справі ще не завершено.

сша кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні