Таємницю тисячоліть розкрито! Тепер людство знає, як п'ють коти! (ВІДЕО)

Група британських американських учених встановила, що коти, п'ючи воду чи молоко, насправді роблять це шляхом поєднання складних гідродинамічних, гравітаційних, інерційних методів, а також багатомірної математики. Так вважають інженери та дослідники з Масачусетського технологічного і Вірджинського інститутів та Принстонського університету, які дослідили манеру пиття як домашніх, так і великих хижих котів.

На відміну від собак, які просто згинають язик у вигляді ковшика і "черпають" рідину, коти застосовують значно складнішу техніку хлебтання. Вони делікатно вигинають язика догори і злегка назад - поверхні рідини торкається тільки кінчик язика.

Дослідження показало, що швидкість рухів язика ідеально розрахована задля того, щоб доносити до рота найбільшу кількість молока. Знімання прискореною камерою виявило, що домашні коти роблять чотири "хлебтання" за секунду, кожне захоплює 0,1 мл рідини.

Nina Drinking Slow Motion from Morgan Loomis on Vimeo.

Наразі команда науковців збудувала механічну модель кота, щоб з її допомогою провадити подальші дослідження процесу хлебтання. "Коти розумніші, ніж думають люди, -принаймні, коли мова йде про гідродинаміку", - стверджує один із співавторів дослідження, Джеффрі Арістофф.

наука біологія

Знак гривні
Знак гривні