Молдовські православні радикали посадили під замок поп-звізду Кураєва

Члени молдавської групи "Товариство святої Матрони Московської" замкнули протодиякона Андрія Кураєва в будівлі митрополії в Кишиневі, повідомляє "Інтерфакс".

За словами самого професора Московської духовної академії, його блокували в будівлі близько трьохсот "чибрикістів" - учасників організації "Товариство святої Матрони Московської", очолюваної Анатолієм Чибриком.

Кураєву заявили, що його не випустять, поки він не покається перед присутніми. "Я цього зробити не можу, тому що лицемірне покаяння перед Богом - це гидота", - заявив отець Андрій.

За словами Кураєва, у будівлі присутні 20 поліцейських, проте вони поки нічого не можуть зробити.

10 листопада в будинку єпархії в Кишиневі проходив церковний суд над Чибриком, якого звинувачують в критиці священноначалія.

Це не перший інцидент з Андрієм Кураєвим в Молдові. 12 жовтня протодиякон виступав з лекцією в теологічному інституті Кишинева. На неї з'явився Анатолій Чибрик і кілька десятків його прихильників, які влаштували бійку. У ході перепалки, як повідомляє сайт "Російська народна лінія", Кураєв оголосив "Товариство блаженної Матрони Московської" "закінченою і сформованою сектою" та розкритикував Чибрика. При цьому, за даними "Інтерфаксу", прихильники Чибрика з погрозами побили декана одного з факультетів і вдарили Кураєва по обличчю.

В кінці минулого року члени товариства провели в центрі Кишинева антисемітську маніфестацію, заявивши, що не допустять, щоб Молдова "управлялася євреями". Крім того, вони зірвали єврейську символіку та атрибути, які були встановлені в парку напередодні Хануки.

У січні 2007 року "матроновці" влаштували погром в редакції кишинівської газети "Тімпул".

Лента.ру

Нагадаємо, диякон Андрій Кураєв, якого за схильність до участі у різноманітних культурно-мистецьких акціях - від рок-концертів до мотопробігів з байкерами - прозвали "поп-звєзда" неодноразово виступав у ролі емісара та "провідника лінії" Московського патріархату в Україні. Від деяких його українських гастролей сильно відгонило провокацією. Тому не може не втішати, що чергові скандальні міжцерковні розборки за участю "поп-звєзди" відбуваються не в нас, а в сусідній Молдові.

росія мезозой молдова Церква

Знак гривні
Знак гривні