В Україну їде затятий ворог тоталітарних режимів

Сенатор-республіканець Джон Маккейн прибуде до Київ, щоб висловити підтримку учасникам Євромайдана і зустрітися з представниками українського уряду.

Як повідомив його прес-секретар Брайан Роджерс виданню The Daily Beast, «Маккейн їде в Україну в цей критичний час, коли українці борються за своє майбутнє».

Маккейн вирушив до Києва в п'ятницю ввечері й має намір провести в українській столиці суботу та неділю.

А сенатор-демократ від Коннектикуту Кріс Мерфі відправиться до Київ у неділю. Він погоджував свою поїздку з держдепартаментом.

У четвер Маккейн закликав США до більш активної зовнішньої політики щодо України. Він також піддав критиці владу України за розгін учасників мирних демонстрацій на Майдані й за відмову підписати договір про асоціацію з ЄС.

Сенатор Маккейн, який був конкурентом Барака Обами на президентських виборах у 2008-му, відомий своєю прагматичністю та жорсткістю щодо тоталітарних режимів. Він не раз зустрічався з лідерами держав, що знаходилися на межі громадянського конфлікту.

77-річний республіканець від Арізони походить з військової родини. Маккейн сам воював у В'єтнамі. Він відрізняється радикальними політичними поглядами. Виступає за зміцнення військового потенціалу США, а Росію і Китай вважає головними геополітичними супротивниками.

Ще Маккейна називають головним русофобом Америки. Сенатор не приховує свого вкрай негативного ставлення до політики Путіна, вважаючи, що він встановив в Росії тоталітарний режим, контролюючи все - від ЗМІ до виборів.

сша Євромайдан маккейн

Знак гривні
Знак гривні